Кубрат Пулев се завърна в България, след като победи Джордж Ариас с 3:0 съдийски гласа на галавечер в Германия.

"Супер се чувствам, почти все едно не съм играл, мачът не беше особено тежък, аз бързо се възстановявам. В някои от рундовете почувствах болки в ръката, ще има възстановителни процедури за самата ръка", заяви Пулев на летище София.

"За мен е мъка, когато има състезание, а аз не участвам. За мен това е необходимо. Много здрав бой, че съм бил много силен, определено джентълмен. Не съм от желязо, имах и почивка. 4 месеца се подготвях спокойно, датата се смени, малко по-дълго продължи подготовката. Може да направя мач на 5 декември, но ще се уточни. Без тази публика не е същото. Немците са малко по-уравновесени, не са като нас българите, които сме по-емоционални", допълни Кубрат Пулев.

"Имаме една цел - световната титла, напасваме се с новия треньор, но мисля, че е добър специалист", допълни той.

"Предложението от Чагаев дойде две седмици преди самия мач, това не е ластик, да играем дама и табла. Това е бокс на световно ниво, за световна титла хората се подготвят по половин година. Ние не сме глупаци", продължи Пулев.

"Натрупах голям опит от мача с Кличко, това е мач, който е на световно ниво и от който може само да се учи", завърши изказването си Пулев, коментирайки двубоя с Владимир Кличко.