Българският ансамбъл по художествена гимнастика се завърна в София с пълен комплект медали от Гран При турнира в руската столица Москва. 

„Честно казано не сме очаквали такова начало. Нашите цели за това състезание бяха съвсем различни, но ето получи се и най-доброто взехме насред Москва златен медал. Да, харесаха съчетанията. Казаха, че са много различни от всички останали. На нас това ни беше целта, за което вече съм спокойна. От тук нататък само работа ни предстои. Има ужасно много работа, за да постигнем формата от световното първенство през миналата година“, коментира националният селекционер Ина Ананиева и продължи: 

„Истината е, че момичетата играха много стабилно в многобоя и бяхме по-добри от Русия, а на финалите и те допуснаха грешки, но беше ясно, че ще дадат двата златни медала на тях. Мисля, че сме от отборите, с който определено ще се съобразяват този сезон, но това е просто един турнир. Важните състезания предстоят, така че не искам да изпадам в някаква излишна еуфория.“

„Съчетанията не са на етап, в който можем да ги играем без грешка. Не се притесняваме. Самочувствието ни е едно и също. Надяваме се да имаме шанс. Има интересни елементи и мисля, че и занапред ще бъде така. Не сме на етап да играем без грешка“, сподели капитанът на ансамбъла Михаела Маевска.

„Има ужасно много работа, която ни чака. Определено съчетанията са по-трудни от миналата година, въпреки че са по-подредени визуално. Всички ни приемат по много по-различен начин, ледат много по-сериозно на нас, гледат в дълбочина и малките неща, и вече абсолютно всичко е от значение. Целите ни са да играем без грешки. Първият ден устискахме в многобоя, но на финалите направихме грешки и в двете съчетания и едната беше моя, която ни костваше сребърния медал, така че има доста върху какво да работим“, добави Ренета Камберова.