"Харесаха се съчетанията, освен съдиите, и публиката ги хареса", сподели капитанът на националния ансамбъл по художествена гимнастика Михаела Маевска при завръщането от Гран При на Москва.

Българските гимнастички спечелиха златен медал в многобоя и още два медала на финалите на отделните съчетания.

"Съчетанията са много трудни, не са на етап, в който сме спокойни и можем да ги изиграем без грешка. Харесаха се, смятам, че освен съдиите, и публиката ги хареса. Грешките ни не бяха на някой сложен елемент, не сме на етап, на който да ги изпълняваме без грешка, така че не се притесняваме. Не ни е за първи път да бием рускините, така че самочувствието ни е едно и също, просто се надяваме да продължаваме да имаме шанс да ги побеждаваме", коментира капитанът на тима Михаела Маевска.

Ансамбълът на България

източник: Lap.bg, Илиян Телкеджиев

Ренета Камберова призна, че ансамбълът има още много работа върху съчетанията. "Уредите са нови, съчетанията са нови и за нас бе интересно как ще протече това състезание. Останахме доста доволни, но има ужасно много работа, която ни чака. От това, което видяхме и видяха съдиите, имаме много неща за оправяне и ни чака много работа. По-трудни са сегашните съчетания, въпреки че са по-подредени визуално, те изобщо не са лесни".

Тя разкри, че всички гледат по различен начин на ансамбъла след спечелената световна титла в края на миналата година.

Ансамбълът на България

източник: Lap.bg, Илиян Телкеджиев

"Съперничките, съдиите, всички хора ни приемат по много по-различен начин. Гледат по-сериозно на нас, гледат повече в дълбочина, гледат малките неща, което преди не са гледали. Вече абсолютно всичко е от значение. Целите са да играем без грешка, защото през първия ден устискахме, но във втория имахме грешка и в двете съчетания, даже едната беше моя, която ни коства сребърния медал. Има върху какво да работим, освен физически, така и психически", каза Камберова. /БГНЕС  

Ансамбълът на България

източник: Lap.bg, Илиян Телкеджиев