Треньорът на ансамбъла Весела Димитрова заяви, че България все още е в позиция за медали, въпреки допуснатите грешки в многобоя на Европейското първенство по художествена гимнастика във Варна.

Симона Дянкова, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова, които вчера останаха пети в многобоя, днес станаха европейски шампиони на пет топки и взеха сребро на финала на три обръча и два чифта бухалки.

"Доста трудно е от това да си фаворит и да изпаднеш извън тройката, беше доста трудно. Плакахме, имахме сълзи на разочарование. Но направихме една сбирка всички заедно с г-жа Илиана Раева - погледахме морето, пихме чаша вино, поговорихме си, вдигнахме осем тоста и се надявам, че така атмосферата в отбора се запазва да е добра. Все още сме на позиция за медали. Момичетата показаха, че са наистина бойци, след като след вчерашното лошо изиграване днес успяха да се мобилизират и да направят абсолютно всичко заложено в съчетанията им", заяви Димитрова.

"България почти винаги е била лидер в художествената гимнастика и като налагане на стил и мода. Мисля, че в момента всички отбори са абсолютно еднакво конкурентноспособни, страшно много точки, страшно много сложност и най-големият фактор е да се изиграе съчетанието без грешка с максимално малко спестени елементи. Вече на състезания по художествена гимнастика почти нищо не може да ме изненада. Мислех, че ще бъдем първи, тъй като имаме много висока трудност и на обръчи и бухалки, но съдиите така са решили", добави треньорката на ансамбъла.

"Ние се стараем винаги да показваме истинска художествена гимнастика. Едва ли това ще бъде фактор, фактор са единствено точките. Може би правим това за публиката и наистина за истинските ценители на този спорт, но специално на олимпиадата ще бъдат важни само точките. В Токио трябва да излезем само и единствено концентрирани", каза Димитрова.