Цели дне години новото ръководство на българското колоездене чака вписване в съда. По този повод днес в центъра на София се проведе протест. Той бе насочен основно към съдия Радостина Данаилов, която повече от три месеца не вписва решението на ВКС за легитимиране на новото ръководство на Българския колоездачен съюз.

Новото ръководство бе избрано на Извънредно общо събрание през март 2014-а година. Жалби на 2 клуба обаче възпрепятсват вписването на новия УС в съда, като развитие по казуса има едва след решение на три инстанции. С тях се слага край на управлението на Петър Бончев и се дава ход на това на Евгени Димитров, който обаче все още очаква да встъпи в длъжност.

“За жалост с това си действие или бездействие тя улеснява тези, които не искат да предадат управлението. А предишното ръководство не е освободено от финансова отговорност. Има суми, които трябва да бъдат оправдани. Става дума за над 650-700 хиляди лева. Никой не знае какво се случва с тези пари. Не може една седалка да струва 600 лева. Всички документи сме дали на прокуратурата. Искаме законът да бъде изпълнен“, коментира Евгени Димитров.

Според Димитров и част от новоприетите клубове, от забавянето на решениео на съда произтичат многобройни проблеми.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS