Скандалните изказвания от лагера на Дерек Чисора преди битката с Кубрат Пулев на 7 май не спират да валят. Сега в стила на британския боксьор влезе и треньорът му Си Джей Хюсеин. Специалистът смята, че възпитаникът му ще "размята" българина по ринга в Хамбург. 

"Дерек се подготвя много сериозно, никога не съм го виждал толкова дисциплиниран. Формата му е страхотна. Сега е в по-добра кондиция дори от времето, когато трябваше да се бие с Витали Кличко. Тогавашният Чисора щеше да измете ринга с настоящия Пулев, а сегашният Дерек е дори още по-добър от това и ще му е още по-лесно да го стори."

"Ако спазва тактиката си по начина, по който сме я избистрили, Пулев няма да знае от къде му идват ударите и какво му се стоварва върху главата. Прекарах няколко седмици в Калифорния с него и съм огромен оптимист за този мач", сподели Си Джей Хюсеин пред изданието "Боксен Айнц". 

Въпреки тези тежки и доста силни думи, наставникът твърди, че в щаба му имат огромен респект към Кобрата. Той твърди, че думите му са продиктувани просто от моментното състояние на двамата боксьори. 

"Не ме разбирайте погрешно, уважението към Пулев е налице. Но аз правя изказванията си на базата на това, което съм виждал от него. Неговият бокс все още е твърде архаичен, твърде аматьорски. Има само три удара, като един от тях му е наистина перфектен. Дори Дерек по някаква причина да забрави огромна част от арсенала си от удари, пак ще има повече от него", сподели още Хюсеин.