Родният лекоатлет Тихомир Иванов показа, че приема философски контузията, която не му позволи да се изяви във финала в дисциплината скок на височина от Световното първенство в Лондон. При завръщането си родна земя късно снощи 23-годишният плевенчанин заяви, че травмата, която го сполетя по време на загрявката, е могла да бъде много по-лоша.

 „Не съжалявам за състезанието. Имало е да става, не мога да променя нищо. Радвам се, че успях да се класирам за финала, това е най-положителното за мен. Направих личен резултат 231 см, доволен съм от състезанието, доволен съм и от сезона. Показах на няколко пъти, че съм готов да мина границата от 230 см със стабилни резултати, така че не съжалявам, че не се върнах с медал.

Ивет Лалова: Плаках за Тихомир, казах му да гледа позитивно

На въпрос дали е бил готов за нов личен рекорд във финала, Иванов отвърна: „Чувствах се добре още в деня на квалификацията, а и в деня на финала. Бях готов за още едно силно състезание, но просто се получи това нелепо разтежение.”

„След преглед се установи, че имам разтежение с хематом до 17 см. Слава Богу, няма скъсване. Сега следва стабилно възстановяване. Надявам се към средата на септември всичко да е окей и да започна да тренирам нормално.”

Тихомир Иванов: Съжалявам, че не съм робот

Българският лекоатлет разкри и как травмата е повлияла на по-нататъшните му планове за сезона. „Всичко зависеше от това какво ще направя на финала. Ако бях влязъл в топ 5 или в осмицата, щях да участвам на два старта от Диамантената лига и на турнир в Германия.”

„Квалификацията беше доста силно състезание и това си говорихме, че може би финалът няма да е толкова силен, защото много от състезателите скачаха на 231 см. Това е сезонният резултат на всички.”

„ Благодаря за подкрепата и се надявам повече да не се получават такива контузии и точно за тези състезания да сме в най-добра форма. На никой не пожелавам такова нещо да го отстрани във финала.

„Опитът се трупа с години. Вече имам няколко големи състезания зад гърба си. Това ми дава кураж да продължавам да тренирам усилено, защото аз съм в елита, колкото и странно да звучи. Вече сме компания от атлети със сходни резултати, участваме на едни и същи състезания. От тук нататък мястото ми е на тези състезания с такива резултати, а дори и по-добри.”

„Това са, както казах, години състезания на големи форуми. Още на 19 години участвах на Европейско първенство в Цюрих и още тогава се класирах за финала. Това е голям плюс за мен, защото тези големи състезания през години оказват голямо влияние. По друг начин се държиш в сектора”, каза още Иванов.