Тежката артилерия се изправя срещу българския професионален боксьор Кубрат Пулев в САЩ. Стана ясен профилът на адвокатката Глория Олред, която ще води делото срещу него от страна на репортерката Джени Суши, която се оплаква от сексуално посегателство заради целувката след интервюто в Лас Вегас миналата седмица. 

Глория Олред е водила стотици подобни дела, като е изправяла на съд имена като Арнолд Шварценегер, Доналд Тръмп, към нея за правна защита са се обърнали и 33 от 60-те жени, които обвиниха в изнасилване комика Бил Козби. Тя е може би най-добрата в тази сфера в САЩ. 

Още преди нейната официална намеса, Атлетическата комисия в щата Калифорния вече прекрати лиценза на Пулев на територията си. Очаква се на база това решение на комисията, Глория Олред да построи стратегията си в делото и да го отведе в граждански съд, където да поиска огромно обезщетение за клиентката си. 

Вероятно тя ще поиска разследване, вероятно е то да завърши с някакво порицание и наказание. Калифорния има едни от най-стриктните закони за сексуално посегателство и се очаква да заведе гражданско дело срещу Пулев за много голяма сума, съобщава NOVA. 

Стратегията ѝ е да получи документ от официална американска служба и с решението на Спортната комисия тя вече има силен аргумент да отиде в съда и да заведе гражданско дело за някаква извънсъдебна сума, която вероятно никога няма да се разбере каква е. 

Това е сериозен имиджов проблем за Кубрат. По думите на адвокатката и журналистката, той досега не е предложил никакво извинение, няма дори защитна теза, освен че е казал, че са приятели. Това е твърдението на Глория Олред.