Катрин Тасева спечели последното контролно на националния отбор – жени (индивидуално), след което бяха определи грациите, които ще ни представят на Световното първенство в София от 10 до 16 септември.

В проверката, която се проведе в  зала „Раковски“ в столицата, втора завърши Невяна Валдинова, а трета Боряна Калейн. Ерика Зафирова и Петя Борисова се наредиха съответно четвърта и пета.

По решение на главния мениджър Бранимира Маркова трите гимнастички, които ще се борят за медалите в „Арена Армеец“ след месец ще са Катрин Тасева, Неви Владинова и Боряна Калейн.

Невяна Валдинова и Катрин Тасева

източник: LAP.bg

Първата ще играе и на четирите уреда (топка, бухалки, лента и обръч), докато останалите ще се състезават на три уреда.   

Междувременно стана ясно, че на Чалъндж купата в Минск (17-19 август), ще ни представят Катрин Тасева и Невяна Владинова, а в Казан (24-26 август) - Катрин Тасева и Боряна Калейн.

Възможни са промени в състава за купите, ако главният мениджър прецени, че това се налага.

Ансамбълът - жени не можа да участва на контролното, тъй като Елена Бинева е почувствала болка в кръста. Поради тази причина наставникът Весела Димитрова прецени, че е по-добре да не се рискува здравословното състояние на грацията, а със Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Стефани Кирякова усилено тренира и резервата Камелия Стоилова.

С края на контролното американската козметична компания Paul Paul Mitchell подари специални подаръци на председателя на Българската федерация Илиана Раева, на Мария Гигова, на заместник-председателя Мария Петрова, на генералния мениджър Росина Атанасова и на всички треньорки и състезателки.

Световното в София ще се проведе от 10 до 16 септември, като в столицата ни ще бъде събран елитът на нежния спорт. Билети може да намерите в мрежата на Eventim.

Раева: Гимнастиката е изключително зрелищна, гледаме отборите като писани яйца

Владинова: Доволна съм от себе си