Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира решението ансамбълът да не представи двете си съчетания в последното контролно, в което бяха определени индивидуалистките, които ще играят на предстоящото Световно.

Както е известно, грацията Елена Бинева е почувствала болки в кръста, заради което треньорът Весела Димитрова реши да не рискува.

Раева още веднъж отбеляза, че гимнастиката е станала много зрелищна и травмите не са рядкост, заради което е приела решението на наставника. Тя добави, че с оглед развитието на спорта, в момента щабовете гледат отборите си като „писани яйца".

„Елена Бинева е получила не травма, а силни болки в кръста и Весела не иска да рискува. Каза, че няма да ги пусне да участват. Съгласих се, защото получаваме информация от чужбина, правилникът е много тежък, гимнастиката е изключително зрелищна и всички отбори ги гледаме като писани яйца, защото „гърмят“, образно казано, много гимнастички. Пазим ги. Правилно решение, с което се съгласих. Имам преки наблюдения върху подготовката им. Нещата вървят, както трябва. Има още много какво да се работи, но се надявам до Световното да сме готови“, коментира Илиана Раева.

Илиана Раева

източник: LAP.bg

„Организацията за Световното върви много динамично. От сутрин до вечер се работи. Освен да преживеем едно чудесно състезание, искам да създам една невероятна атмосфера за почитателите на спорта ни“, добави още едно от „златните момичета“.

Световното първенство в София ще се проведе от 10 до 16 септември в „Арена Армеец“ в столицата. Билети за красивата надпревара, която ще събере елита на спорта у нас, може да намерите в мрежата на Eventim.