Благодаря за доверието на клубовете, които гласуваха за нас, и за тези, които не гласуваха", сподели Таня Богомилова, след като отново бе избрана за генерален секретар на Управителния съвет на българската федерация по плувни спортове.  

Богомилова спечели битката в конкуренцията на Петър Стойчев.

"Радвам се, че продължаваме в същия дух, и се надявам, още 5 години, поне да се види плодът, за който вече доста време по някаква програма работим. Знаете много добре, че при нас не може от днес за утре да се видят резултати. Иска се доста работа и доста труд. Така че плодовете вече се виждат и се надявам на следващата Олимпиада да сме силни.”

„Може би хората знаят как работя, познават ме добре. 14 години съм вече в тази федерация и за мен всички клубове са еднакви. Нямам пристрастия към нито един клуб, така че се стремя да работя така, че да се вижда всичко абсолютно прозрачно. Ненапразно сме една от най-изрядните федерации. Това, може би, е наклонило към тази позиция (победата).”

„В интерес на истината, доста неща чух преди избора и това ме наранява много, защото това е спорт, а не – политика. Не може да правим някакви политически кампании, да надлъгваме клубовете за какво става въпрос. Реално се вижда за какво става въпрос в България и на какво ниво е спортът. Така че за мен реално са нещата и не си позволявам да давам обещания към всички, някакви суперлативи, които след това няма да мога да изпълня. Успях да стисна зъб и да преодолея всички тези атаки, които имаше и по вестници, и по медии – навсякъде. В края на краищата, аз нямам какво да губя. Моето съм го дала за България, това се вижда, и няма кой да ми го вземе. Много се радвам, че успяхме.” 

„Промяна винаги трябва да има и тя трябва да е градивна. Ние виждаме, че има неща, които може да променим, и ще се опитаме, но все пак трябва да взимаме мнението на всички клубове и да работим единно. Недоволни винаги ще има, знаем го, но за доброто на българските плувни спортове трябва да работим така, че по-малко да са недоволните. Критики винаги ще има, от тези критики ние печелим и се учим как всичко да става по-добре.”

Петър Стойчев: Няколко гласа не ни достигнаха

„Трябва доста да променим някои правилници, предстоят новите наредби за първенствата, за които разчитаме всички клубове да си дадат становищата. Имаме промяна, но тя не е толкова голяма, защото при нас всичко е „метър – хронометър”. Ние се съобразяваме и с международните правилници, които са много важни за нас, така че няма как да променим… Когато там се промени нещо, тогава и ние променяме.” 

„Искам да отида и да си почина, защото много ми се събра. Това е, което искам за момента, надявам се да работим позитивно и с опонентите, които застанаха. Те са наши хора, които са в българското плуване. Надявам се да застанат до нас, въпреки че не спечелиха, защото винаги има какво да научиш от всеки. Човек се учи цял живот и няма безгрешни хора", допълни Богомилова.