Даниел Асенов е единственият българин, който си тръгна с отличие от Европейското по бокс в Харков. Тайсъна от Кукорево спечели титлата, но не смята да се спира дотук.

Той се е прицелил и в златото на световния шампионат, който започва през август. Според него, там ще му е по-лесно, защото най-голямата конкуренция в бокса е именно на Стария континент.

"Като цяло, на полуфинала ми беше най-трудно, защото всички българи вече бяха загубили. Смея да кажа, че съдиите прецакаха нашия отбор. Но успях да се концентрирам с помощта и на масажиста ни Георги Иванов, който успя да ме надъха, да ме нахъса. Много се радвам,ч е успях да взема златния медал, за да видите всички, че боксът наистина е спортът."

"В Европа са най-силните боксьори и на Световното азиатците и африканците ще са много по-лесни съперници, отколкото тези, които имах на Европейското", заяви Даниел Асенов при прибирането си в България.

Президентът на федерацията Красимир Инински също е доволен, макар че родните боксьори спечелиха общо само две квоти за Световното след по-малко от два месеца.

"Разбира се, че очаквах да спечелим повече квоти, защото знам колко труд хвърлят и състезателите, и треньорите, но това е. Отиваме и си гоним златото на Световното първенство", сподели Инински.