Кончината на легендарния американски боксьор Мохамед Али потопи в печал света на спорта. Мнозина отдадоха дължимото на Най-великия. Ето и някои от реакциите:

"Със сигурност той беше най-влиятелната фигура по мое време. Той направи повече за промяна възгледите на хората дори от Мартин Лутър Кинг. Беше привилегия и чест за мен да го познавам" - Боб Аръм, промоутър на 26 от мачовете на Али.

"Али, Фрейзър и Форман бяха едно. Част от мен си отиде. Най-добрата част" - Джордж Форман, един от големите съперници на Али на ринга.

"Мохамед Али е легенда и един от най-популярните спортисти в света. Боец, който започна златната ера за бокса и популяризира спорта. Той трасира пътя за професионалните боксьори, включително и за мен. Благодарение на него милиони гледаха бокс в домовете си" - боксьорът Оскар Де Ла Оя.

"Загубихме един титан. Боксът спечели от таланта на Мохамед Али, но повече спечели човечеството от неговата хуманност" - боксьорът Мани Пакиао.

"Бог дойде за своя шампион. Сбогом, Велики" - боксьорът Майк Тайсън.

"Той беше спортист, който докосна сърцата на хората по целия свят, спортист, който беше ангажиран с дейности извън спорта и спортист, който имаше куража да даде надежда на много болни, запалвайки олимпийския котел, без да крие собственото си страдание. Той беше спортист, който се бореше за мир и толерантност - истински олимпиец. Да го срещна лично, за мен беше вдъхновение" - президентът на МОК Томас Бах./БТА