Треньорът на лекоатлетката Александра Начева, Стойко Цонов сподели, че вече гледа към предстоящото Световно първенство до 20 години за младата ни спортистка, която спечели сребро в тройния скок на Европейското до 18 години.

"Да, това с контролирането на емоциите наистина беше едно от нещата. Още от първия опит идеята беше да притесним испанката, която влезе с летащ старт в състезанието. Тя си влезе в състезанието, Александра не успя с първия опит да я притесни. Състезанието тръгна много тежко. До петия-шестия опит се съвзе, но вече беше много превъзбудена. Технически нещата не се получаваха. Естествено имаше и известна доза късмет в третия опит. Испанката в шестия опит и тя беше на ръба да е фаул. Но това е състезание. Идва Световно първенство, това е по-важно, а после идват и Олимпийски игри в Буенос Айрес. Това е, всичко е нормално", коментира Стойко Цонов и продължи:

"Надяваме се с опита, който ще натрупа, тези неща да ги преодолее. Въпросът е малко да си сдържаш нервите, за да ти се получават технически нещата. Тройният скок е много специфична дисциплина и ако започнеш да се напрягаш, става по-зле. Да се надяваме, че тези опити, които видяхме, че може да скочи, да ги направи."

"Тя е боец. Предполагам с времето ще се нагласи на бъде по-спокойна и да не е толкова нервна. Защото и на мен ми скъси живота на това състезание. Отново се занимавахме не с техническа работа, а само със спиране на нервите и т.н. Даже в петия опит си разряза крака с шпайковете. Но с времето може би ще се успокои и ще скача много по-добре", сподели още Стойко Цонов.