Александра Начева, която спечели сребърен медал в тройния скок от Европейското първенство по лека атлетика до 18 години призна, че все още не може да се справи с нервното напрежение на големи състезания.

"Аз още не мога много да си контролирам емоциите и като цяла в главата какво да мисля, а тялото какво да прави на състезание. Емоциите са големи, това са големи форуми. Все пак Световно до 20 години, все пак досега съм била само на такова Европейско. Ще видим на състезанието. Наистина ще направя каквото мога", сподели пред NOVA Александра Начева по повод седващото ѝ състезание.

"Направих всичко възможно. Мисля, че хората го видяха. Нямаше какво повече да направя и съм доволна от себе си. Не бях в най-доброто си настроение. Бях стресирана до някъде. Усетих, че мога да скоча повече", сподели Начева след прибирането си в България.

"Тя е боец. Предполагам с времето ще се нагласи на бъде по-спокойна и да не е толкова нервна. Защото и на мен ми скъси живота на това състезание. Отново се занимавахме не с техническа работа, а само със спиране на нервите и т.н. Даже в петия опит си разряза крака с шпайковете. Но с времето може би ще се успокои и ще скача много по-добре", коментира треньорът на лекоатлетката Стойко Цонов.