Най-добрият български плувец в открити води Петър Стойчев обяви официално кандидатурата си за генерален секретар на федерацията ни по плуване на предстоящото Общо отчетно-изборно събрание на централата. Плувецът ще участва на изборите в тандем с бизнесмена Кирил Асенов, който е кандидат за президент на родната федерация по плуване.

„Ние заставаме с нашите лица и защитаваме всичко, което сме направили до този момент. Искаме да направим една прозрачна, честна предизборна кампания, с нашите виждания за подобряването и развитието на българското плуване. Това са основните мотиви, като добавим подкрепата на множество клубове“, заяви Стойчев пред Нова телевизия и добави:

„Структурните реформи във федерацията не са на дневен ред. Българското плуване се нуждае от плувни басейни. Когато има басейни, тогава ще има място за нашите специалисти да работят с децата и тогава ще излязат новите големи имена. Ние трябва да направим всичко възможно да имаме последователи. Плуването е спорт, който учи нашите деца от най-ранна възраст на много положителни качества.“

„Всеки един човек, който мисли и гледа в бъдещето за развитие на нашия любим спорт е добре дошъл да работи с нас за общата ни цел. В последните почти две години съм се срещал многократно с ръководства на български клубове, които са говорили с мен по тази тема. Тези наши разговори се задълбочаваха през този период“, коментира Петър Стойчев.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS