Най-добрият ни състезател по плуване в открити води Петър Стойчев разкри пред медиите началото на новия си проект свързан с развитието на родната федерация. На 26 април е отчетно-изборното събрание на БФ Плувни спортове и кандидатурата на Стойчев за генерален секретар ще бъде официално издигната от клубове, които са членове на федерацията.

„Искам за първи път на среща с журналисти да разкрия амбицията и желанието да променим системата в родното плуване и затова ви представям и кандидата за президент на федерацията - Кирил Асенов. Той е от прочутата смолянска плувна школа, а сега успешен бизнесмен в региона. Нашата цел е пълна прозрачност по отношение на финансите и разпределението на средствата по клубове, както и информираност по всички теми касаещи управлението на нашия спорт”, бяха първите думи на Петър Стойчев.

Според многократния ни медалист от Световни първенства, купи и Европейски шампионати в открити води идеята за управление на федерацията не е самоцел и амбиция за реваншизъм.

Петър Стойчев

източник: LAP.bg, Илиан Телкеджиев

„Ние ще водим изцяло позитивна кампания. Няма да чуете от нас лоша дума за никого от управлението. Готови сме да работим с хора, които имат конкретни идеи и предложение за развитие на плуването. И аз, както и Кирил Асенов сме се доказали в нашите области и е време да обединим усилията, за да имаме още по-сериозни резултати. Ние близо 10 години тренирахме, за да дойдат първите медали. Но имахме база. Сега на пръсти се броят нормалните басейни за работа с деца в София, а и в големите градове. Имаме доста разговори с кметове, областни управители и хора от държавната администрация да помагат, по конкретно за извършване на основни ремонти и изграждането на нови плувни комплекси. Това трябва да бъде началото. После са и резултатите."

От своя страна кандидатът за президент на федерацията по плувни спортове Кирил Асенов разкри защо е решил да се включи в проекта на Стойчев за управление на федерацията.

„Петър Стойчев го познавам от доста години и той е човек, на когото мога да вярвам. Не съм чужд на плуването, защото в края на 70-те и през 80-те години на миналия век бях активен състезател, заедно с първия ни медалист от Олимпийски игри Антоанета Френкева. Имам организационен опит и доста контакти по различни общини, така че мога да бъда полезен за развитието на плуването. Имаме и екип, който вече е създаден и работи по опорни точки. Всичко ще разберете на по–късен етап, когато отново ви поканим на пресконференция”, допълни Асенов.

Българска федерация по плуване трябва да работи с доказани доктори и специалисти в областта на медицината, разкри Стойчев и допълни :

„Виждаме какво се случва в последно време. Имам проведени разговори с конкретни професионалисти в областта на медицината, които да бъдат ангажирани с федерацията. Освен това, ще организираме и доста лагери и участия в различни турнири в чужбина за състезателите в различните възрастови групи, за да видят до къде са стигнали и да имат реална конкуренция. Трябва нашата федерация да бъде модерно управлявана от екип професионалисти . Така както се прави в Европа и света”, завърши Петър Стойчев.  


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS