Целият спортен свят е потресен от случилото се в Париж в петък вечерта. Опитът на един от терористите да се взриви на „Стад дьо Франс“ накара всички фенове да се замислят, дали са в безопасност.

Дейвид Бекъм, Тиери Анри, Леброн Джеймс, Кристиано Роналдо, Мария Шарапова и Новак Джокович са само част от хората, свързани със спорта, демонстрирали своята солидарност френския народ.

Всеки използва социалните мрежи, за да изкаже съболезнованията си, но имаше и други, които предпочетоха по-атрактивния начин на почит. Баскетболистът на Ню Йорк Никс Кевин Серафин обръсна главата във формата на Айфеловата кула.

На 13 ноември в Париж имаше серия от терористични актове. Неизвестни откриха стрелба в ресторант, три взрива имаше около стадиона по време на мача между Франция и Германия (2:0). На рок концерт неизвестни взеха заложници. Жертвите на серията от ужасяващи атаки станаха 129 души. Ранените са над 300.

Френският президент Франсоа Оланд обяви въвеждането на извънредно положение в страната и засилен контрол върху преминаването на държавната граница. Страната е в тридневен траур.

Всички приходи от приятелския мач между Англия и Франция във вторник, 17 ноември, ще бъдат дарени на организации, които да ги разпределят за жертвите на атентатите в Париж.

 

#PrayersForParis

Ein von Usain St.Leo Bolt (@usainbolt) gepostetes Foto am