Датата 25 март е дала големи фигури на световния спорт. На днешния ден празнуват имена като Стефка Костадинова и Владимир Кличко. 

Легендата на българската лека атлетика се е появила днес на бял свят, а оттам-нататък всичко е история. Тя е най-голямото име в историята на скока на височина, преодолявала е рекорден брой пъти гросмайсторската височина от 2 метра. 

Освен това вече 30 години държи световния рекорд със своите 209 см, а няма изгледи скоро това постижение да бъде подобрено. След подобряването на резултата на Йорданка Донкова на 100 м с препятствия, това е единственият български световен рекорд в леката атлетика в момента. 

Костадинова е европейска, световна и олимпийска шампионка, четирикратна победителка в анкетата за Спортист на годината. Сега е на върха на българския спорт в качеството си на председател на БОК. 

Колкото до Кличко, отказалият се вече от спорта бивш професионален боксьор днес навършва 42 години. Неизброими са успехите му в професионалния бокс, а на аматьорско ниво е олимпийски шампион от Атланта - същите Олимпийски игри, на които и Костадинова спечели единственото си олимпийско злато. 

Една от победите на професионалния ринг на Кличко е срещу българския боксьор Кубрат Пулев в спора за световната титла през ноември 2014 г. Той спря с бокса преди година, когато беше нокаутиран от Антъни Джошуа. 

Рожден ден днес празнува и първата олимпийска шампионка в овчарския скок Стейси Драгила. За разлика от Костадинова и Кличко, американката триумфира на Игрите в Сидни четири години по-късно.