Обявената за спортен министър от Служебното правителство Даниела Дашева заяви при официалното си встъпване в дейност, че има желание да проведе обществен дебат за развитието на спорта, докато трае мандатът ѝ. Дашева коментира още, че възнамерява да продължи всичко положително започнало от Красен Кралев и неговия екип.

„През последните два месеца имах доста добра възможност да представя това, което свършихме. Гордея се с това, което направихме. Разбира се, допуснахме и грешки. Този, който не работи, той не допуска грешки. Мога да гарантирам, че работихме с огромна любов и енергия в името на спорта и неговия просперитет. Никога не сме политизирали това министерство и се надявам тази тенденция да бъде запазена и занапред. Убеден съм, че професор Дашева ще бъде добър министър. Има прекрасно познание за това какво се случва и какви са проблемите. Убеден съм, че ще тръгне с летящ старт. Пожелавам ѝ успех“, каза Красен Кралев.

„Искам да благодаря на господин Кралев за усилията в последните две години да бъде стабилизиран българският спорт. Смятам, че той е в добро състояние. Аз ще продължа всичко положително, което вие направихте. Разбира се имам и други виждания, които ще се опитам да реализирам за краткото време, в което съм на този пост. Надявам се на пълна подкрепа от колегите на министерството и българският спорт да бъде все така уважаван, както и в момента. Повече за моите приоритети ще разберете по-късно“, започна новият министър на спорта.

„Екипът от заместник-министри все още не е ясен. Един от приоритетите е да се направи анализ на спортния сектор, доколкото е възможно. Следващ приоритет – да остане стабилно, така че феновете на спорта и спортистите да бъдат доволни. Ще се опитам да внеса някои промени в документите – става дума за вътрешните правилници. Вероятно ще проведа обществен дебат за развитието на спорта – какво може и как той трябва да продължи“, добави Дашева.

„Факт е, че аз имам афинитет към научно-приложната дейност в спорта. Ще се опитам да проведа дейности с дирекция „Координация и контрол“, доколкото е възможно и нейното име ще бъде променено, също така и някои от дейностите, които тя извършва. Смятам, че без научно-приложна дейност в бъдеще време няма как да очакваме големи успехи в спорта. Но за три месеца, каквото е възможно ще свършим“, каза още Дашева.