Започна изграждането на многофункционална спортна зала към модерния спортен комплекс във варненския квартал „Владиславово". Вече е издигната носещата скелетна конструкция на съоръжението, която ще е с размерите на хандбално игрище, но ще приютява още много други спортове.

"Спортното съоръжение ще разполага с над 400 седящи места и по мащаби се явява втората спортна зала във Варна с разгърната застроена площ от над 1000 кв.м. Вече е готов подземният паркинг. Предвижда се изграждането на такъв и около залата, като общият брой на местата за паркиране ще бъде за около 100 автомобила. Самото спортно съоръжение на комплекса ще разполага с игрище за футбол със стандартни размери, покрито с изкуствена трева. Отделно ще бъдат оформени две по-малки игрища за футбол на малки вратички. Ще има комбинирани игрища за волейбол и баскетбол и комбинирано игрище за тенис на корт. Отделно от това ще бъде изграден и професионален тенис корт. Ще има зона за отдих, стрийт фитнес, сцена на открито, писти за спринтови дисциплини, аматьорски скейт парк. Вече се работи по изграждането на външната кафе-сладкарница в зоната на спортния комплекс", разкри кметът на "Владиславово" - Николай Костадинов.

Спортна зала Варна

източник: varna24.bg

Оптимистичните прогнози районът да се сдобие с ценната придобивка за празника на Варна няма да се реализират поради забавянето заради извънредното положение.

"Срокът за завършването на комплекса по проект е до края на 2020 година и смятам, че това е реалистичният срок предвид обстоятелствата, в който "Владиславово" ще има своя нов модерен спортен комплекс", допълни още градоначалникът.