Щабът на британския боксьор Дилиан Уайт и най-вече неговият промоутър Еди Хърн продължават с пренебрежителното отношение към българската звезда Кубрат Пулев. Двамата би трябвало да се срещнат в претендентски мач за IBF, а победителят от него да спори с Антъни Джошуа за световната титла. 

Но според Хърн, Кобрата явно не е достатъчно предизвикателство за клиента му, който би предпочел да се бие с кубинеца Луис Ортис във версия WBC. Но само и този мач е претендентски, а победителят получи правото да се изправи срещу световния шампион в нея Дионтей Уайлдър. 

Това обаче няма изглед да се случи скоро, така че Уайт ще трябва да се бие с Пулев в края на лятото, а наградният фонд да бъде разпределен 75:25 в полза на българина. Откакто стана ясно и каква ще е подялбата на средствата от мача, Хърн не спира с пренебрежителното отношение към нашия боксьор. 

"Луис Ортис ще иска много пари от евентуален мач с Дилиан Уайт и този път това ще е наистина оправдано. Ако ни се гарантира, че мач между двамата ще доведе до задължителна защита на Дионтей Уайлдър срещу победителя, веднага скачаме на битка с кубинеца."

"Дилиан не се страхува от абсолютно никого и е готов да се изправи срещу всеки. Не го спира дори и фактът, че Ортис е далеч по-тежък опонент от Пулев и ще му е по-трудно срещу него. Такъв мач ще прикове вниманието на хората със сигурност."

"Тези правила на различните федерации са много объркващи и дават много трудно шансове за труден съперник като Дилиан да има мачове за световната титла срещу шампионите. Просто защото всеки от тях би искал някой по-лек опонент, а Уайт определено не е такъв", заяви Хърн.