Европейската шампионка в тласкането на гюле от първенството по лека атлетика в зала в Глазгоу коментира постигнатия успех в сутрешния блок на NOVA. Тя спечели отличието с 19.12 метра в петия си опит.

"Тази победа беше една сбъдната мечта. Мислех си как да пратя гюлето най-далеч, имах усещане, че ще се случи", коментира Мавродиева.

"Цялата ни подготовка мина в тази зала, цяла зима беше топло тук, благодарим на Община Сливен, подготовката мина отлично и на ниво. Сега трябва да си почине и ще започнем подготвителния период. Исках да мине 19 метра, но като тласна 19 метра дойде и златния медал", коментира треньорката на състезателката Валентина Желязкова.

"Благодаря на всички българи, които я подкрепиха, да благодаря и на другите, които пишат, когато състезателите не успеят, че са едни туристи, спортът коства много, за тях няма туризъм, няма екскурзия, всичко е нормативи, това е билетът за този форум. Радослава мина един труден път, надявахме се, че ще дойде ѝ нейния звезден миг. Нещата стават по трудния начин, но завършват с успех", заяви и майката на Радослава - Пенка Панайотова.

Станка Златева поздрави Радослава Мавродиева, като ѝ пожела медал от Олимпиадата.

"Спортът иска жертви, след това всичко отминава и животът продължава по друг начин, иска се здрава ръка", коментира Станка Златева.

"Когато човек има цел другите неща отпадат, личният живот няма да избяга", добави шампионката.