Успешният тандем на България в бадминтона – сестрите Габриела и Стефани Стоеви - застана пред камерата на NOVA. Европейските шампионки заяви, че се стремят към медал на предстоящия Мондиал, като допълниха, че догодина ще гонят световната титла.

Сестри Стоеви са тандем на корта от 2006 година, тогава печелят първата си титла на двойки, а сега триумфираха с медали във всички дисциплини на Държавното.

„Наистина се надяваме покрай нашите успехи да нахъсаме повече деца и спортисти да тренират спорта ни, защото той наистина е интересен и динамичен“, казва Стефани Стоева.

„Повечето хора като им кажеш федербал се сещат какво е бадминтон, но вече покрай нашите успехи се сещат повече. Радвам се, че толкова много хора следят спорта ни. За нашата дисциплина трябва да си много здрав в краката и в главата трябва да си като едно перде и да не ти пука какво казват хората за теб. Да следващ мечтите и целите си“, добавя Стефани.

Преди броени дни успешният тандем извоюва първата за България европейска титла в бадминтона, а сега се концентрират изцяло върху Световното.

„Ще се борим за медал, а догодина ще атакуваме световната титла“, заявява категорично Габриела.