Родителите на малката гимнастичка Ева заявиха пред NOVA TV, че детето им не е наранено и не е притеснено. Както е известно, преди ден в медиите се появи видео, на което се вижда, че треньорката ѝ Елена Симеонова хваща момиченцето за ушите и я изтласква назад.

Видеото провокира вълна от възмущение и много реакции в общественото пространство що се касае до наставническите похвати. Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева пък каза, че Елена Симеонова е допусна грешка в работата си.

Робева за скандалния случай с гимнастичката в Бургас

„Нищо не ме притесни от това видео. Видях госпожата как се кара на Ева, но съм го виждала и друг път. Първо тя съм сигурна, че не е дръпнала ушите на Ева силно. Тя не им се кара със злоба и лоши чувства. Тя много обича своите състезателки. Просто тя се опитва да ги мотивира, когато се разсеят. След това те показват много по-добра игра. Детето ми не е наранено и не е притеснено. То е щастливо, че ходи там и тренира художествена гимнастика“, каза майката на малката гимнастичка - София.

„Мисля, че хората не познават нито нас, нито треньорката, никого, за да коментират. Няма родител, който да усети нещо нередно и да не предприеме нещо“, добави бащата.

Същевременно малката грация Ева каза: „Не се чувствам обидена. Тя така ни мотивира да се справим по-добре“.

Държавните институции извършват проверки по случая.