Председателят на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева даде добра оценка за представянето на Невяна Владинова и Катрин Тасева в първия състезателен ден от Световната купа в София. Раева сподели, че ако Неви бе изиграла чисто съчетанията си, можеше да оглави класирането.

Владинова е четвърта, а Тасева пета след първите две съчетания – на топка и обръч.

В събота индивидуалният многобой продължава с изиграването на композициите на лента и бухалки.

„Катрин почна рано сутринта. Залата бе празна, хората бяха на работа. Това не ѝ попречи да направи силно състезание. Можеше и по-добре, но важното е, че нямаше груби грешки, които да я изкарат от играта“, започна Раева пред NOVA SPORT.

„Неви е в страхотна форма. Явно вълнението на всяка цена да покаже блестящата си форма така я подведе и допусна някои също не груби грешки, но отговорно казвам ѝ попречиха да поведе в класирането за многобоя с оглед на ситуациите с основните фаворити“, продължи Раева.

„Виждате че разликата между първите е десети. Състезанието реално започва пак от нула утре. Няма изявена състезателка, която да води“.

„Няма да е лека борбата, съперниците са ни много силни, те също допускаха днес грешки, но защо да не обърнем нещата в наша полза. Състезание е, всичко може да се случи, всеки може да се разколебае. Всеки може да е пределно мотивиран, Вярвам, че утре ще се представим още по успешно Този резултат засега е добър“.

„Нека Невяна и Катрин си повярват, че са много силни и да излязат с увереност утре. Да са по-смели, да направят всичко в композициите си. Те са силни и конкурентни, ако го направят ще имат успех“, завърши Раева.