Вероятността за провеждане на мач-реванш между световния шампион във версията на Световната боксова организация (WBO) и приключилия кариерата си Флойд Мейуедър-младши е 75%. Това заяви промоутърът на филипинеца Боб Арум.

В неделя Пакиао победи Джеси Варгас с единодушно решение на съдиите и завоюва титлата на WBO в полусредна категория. Мейуедър бе в залата в Лас Вегас и изгледа победата на филипинеца.

По-късно Пакиао призна, че е поканил американеца за мач-реванш. През месец май миналата година филипинската боксова звезда загуби от Флойд Мейуедър-младши в спор за три шампионски пояса - на Световната боксова асоциация (WBA Super), Световния боксов съвет (WBC) и Световната боксова организация (WBO).

"Мисля, че реванш ще има, оценявам вероятността за това на 75%. Не знам какво ще се случи, дали Флойд ще иска отново да се бие. Знам само това, което е известно на обществеността в момента. Мейуедър дойде на боя в Лас Вегас и се държа много дружелюбно с нашия екип. Това не значи, че реваншът е сигурен, но принципно организацията на такава среща няма да отнеме много време, тъй като враждата в лагерите ни преди първия бой вече е в миналото", каза Боб Арум пред ESPN. /БГНЕС