Международната федерация по бадминтон и испанската централа потвърдиха, че Световното първенство в Уелва, което по програма трябваше да се проведе през август 2021 година, е пренасрочено от 29 ноември до 5 декември следващата година.

Причината е отлагането на олимпийските и параолимппийските игри в Токио, които няма да се състоят през тази година заради пандемията от коронавирус. Новите дати на най-голямото спортно събитие са 23 юли - 8 август 2021 година за олимпийските и 24 август - 5 септември за параолимпийските игри.

Новият график ще позволи на играчите за първи път да участват на две големи състезания в рамките на 2021 година - Олимпийски игри и Световното първенство.

Президентът на Международната федерация Пол-Ерик Хойер заяви, че промяната на датите на Световното първенство за края на ноември 2021 година е най-вече в интерес на спорта.

Световният шампионат ще се проведе в зала "Каролина Марин", която носи името на олимпийската, трикратната световна и четирикратна европейска шампионка, която е родена в град Уелва./БТА