Международната федерация по бадминтон отмени още турнири от календара заради пандемията от COVID-19.

Сред тях е и Индонезия Оупън, един от трите най-силни състезания за годината "Super-1000" с награден фонд над 1 милион долара. надпреварата в Джакарта трябваше да се състои от 16 до 21 юни и имаше награден фонд от 1.35 милиона долара.

Първият турнир за годината в Бирмингам (Англия) с 1.1 милиона долара награден фонд се проведе в средата на март, а съдбата на третия "Super-1000" в Китай през септември все още не е ясна.

Турнири в Австралия, Тайланд, Русия и другите страни също отпаднат от календара, след като Международната федерация обяви спирането на състезанията през следващите три месеца.

"Ескалацията на пандемията COVID-19 в световен мащаб доведе всички страни да потвърдят отмяната на тези турнири. Здравето, безопасността и благополучието на всички спортисти, техните екипи, служители и голямата общност на бадминтона остава основен приоритет", се казва в изявление на Международната федерация.
Организацията замрази световната световната ранглиста през миналата седмица и заяви, че направи преценка на последствията от отлагането на Олимпийските игри в Токио за следващата година заради глобалната пандемия.

"Този процес на преразглеждане се очаква да отнеме няколко седмици, след което Международната федерация ще направи ново съобщение", уточниха от централата./БТА