Най-добрият руски боксьор в тежка категория Александър Поветкин буквално размаза Дейвид Прайс в мача за сребърните титли на WBA и WBO. Той го нокаутира тежко в началото на петия рунд и за малко дори да го прати в безсъзнание. 

Въпреки огромното превъзходство и убедителната победа, руснакът беше освиркан от публиката на "Принсипалити стейдиъм", но това е нормално, защото все пак преби един от любимците ѝ. Веднага след мача Прайс, който е бивш спаринг-партньор на Кубрат Пулев, се озова при медиците. 

Мачът започна с размяна на удари, като по-активен беше Поветкин в първите рундове. Най-интересна от тези части беше третата, в която и двамата по веднъж изпаднаха в ситуация на нокдаун. 

Първо Поветкин с прекрасно ляво кроше прати съперника на пода, но британецът се вдигна бързо на крака. На свой ред той заби мощно ляво кроше в главата на Поветкин в самия крй на рунда и само гонгът спаси руснака от по-тежки последствия. 

Последва четвърта част, в която двамата поддържаха интригата с няколко размени на удари, но отново руснакът беше по-активен. За да дойде развръзката в петия рунд, оказал се и последен в мача. 

Тогава Поветкин пласира убийствен удар в главата на Прайс и го прати в много тежък нокаут, като лекарите доста време му оказваха помощ директно на ринга. Добрата новина е, че той все пак се изправи, но за да види как реферът вдига ръката на съперника му за победата. 

Така Поветкин даде сериозна заявка към победителя от мача между Антъни Джошуа и Джоузеф Паркър, като той ще е претендентът за защитата на трите световни титли, с които ще се сдобие някой измежду тях.