От поне няколко месеца изглежда сигурно това, че Кубрат Пулев ще бъде следващият съперник на Антъни Джошуа, ако Владимир Кличко се откаже от реванш срещу световния шампион. Дори и такъв да има, от лагера на Джошуа обявиха, че следващият мач би бил с българина, тъй като той е задължителният претендент на IBF.

Не всички обаче са на това мнение. Мениджърът на Луис Ортис (27-0, 23 нокаута) Джей Хименес даде доста любопитна интервю, в което изсипа куп обиди към Джошуа, а непряко в думите му бе замесен и Пулев. Причината е, че Ортис е задължителният претендент на WBA, а според Хименес защитата на пояса от WBA трябва да се проведе преди тази на IBF или с други думи, следващият мач на Джошуа трябва да бъде с Ортис, а не с Пулев.

Промоутърът на Джошуа: Първо Кличко, Пулев през пролетта

Иначе по всяка вероятност следващият мач на Ортис ще бъде срещу световния шампион на WBC Деонтей Уайлдър (38-0, 37 нокаута), който според Хименес е много по-добър боксьор от Джошуа. Най-вероятно този сблъсък ще бъде на 4 ноември в Бруклин.

Джошуа: Ще е яко да се бия с Пулев, той не ме притеснява

Според Хуменес неговият боксьор е развълнуван за мача с Уайлдър. "Ортис знае за това и е много развълнуван. Той иска този мач с Уайлдър, той знае, че това е опасен мач заради неудобния стил на Уайлдър, но знае срещу какво се изправя. Той смята, че мач с Джошуа ще е по-лесен, той е по-лесен за боксиране докато Уайлдър е непредвидим и мощен с ударите си. Смятаме, че Уайлдър иска този мач, не е уплашен. Не е като Джошуа, който никога не споменава името на Ортис. Името на Ортис не излезе нито веднъж от устата на Джошуа, този човек е п***а. Джошуа не иска да има общо с Кинг Конг", заяви Хименес.

Антъни Джошуа: Пулев е много талантлив боец

"Нашите промоутъри Dade Promotions и адвокатите се занимават с въпроса със задължителната защита, защото Джошуа трябва да се бие с Ортис, а не с Кличко или някой друг. Защитата на WBA е преди тази на IBF. WBA не е давала специално разрешение на Джошуа за реванш с Кличко. Ако те пропуснат мач с Ортис, ще ги преследваме съдебно. Ще видим какво ще стане, но Ортис с удоволствие ще се бие с Уайлдър. Уайлдър мисли, че може да победи Кинг Конг и сега е времето да сложи парите там, където е устата му."

Избраха зала за реванша Джошуа – Кличко