Седмица преди да заминат за първото си състезание в Москва гимнастичките от новия ансамбъл вече нямат търпение да излязат на килима и да започнат да сбъдват мечтите си.

Мадлен Радуканова, Симона Дянкова, Теодора Александрова, Елена Бинева и Лаура Траатс мечтаят да бъдат новите златни момичета на България, но не разчитат само на мечтите си, а залагат на здрави тренировки.

"Надявам се да вземем всякакви медали, отвсякъде," сподели амбициите на ансамбъла Елена Бинева, а капитанът Симона Дянкова отсече: "Искаме, затова мисля, че ще ни се получат нещата."

Новите ни гимнастички с първо официално контролно

Треньорът им Весела Димитрова признава, че очакванията към момичетата са огромни, но е убедена, че те ще се справят. "Искам да покажат емоцията, която е заложена в постановките," коментира тя.

Вече бившият капитан на ансамбъла Михаела Маевска сега помага на Димитрова като треньор и сподели, че не иска новият отбор да прилича на досегашния, а да си изгради собствен облик. "Притеснявах се отначало да правя забележки, правя само когато е необходимо," добави Михаела. "Като съвет ще им дам това, да не се отказват, и че няма да им бъде лесно." 

В залата край ансамбъла ни се готви и голямата ни надежда в индивидуалното - Невяна Владинова, която също се стреми към медалите този сезон.

Ананиева: Ансамбълът е уникален

Първото контролно на новия ансамбъл по художествена гимнастика