Треньорът на "златния ансамбъл" на България по художествена гимнастика, спечелил бронзов медал на Олимпийските игри в Рио Ина Ананиева коментира наследничките на нейните момичета. Специалистът присъства на първото контролно на новосформирания отбор, който е в състав Елена Бинева, Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова и Теодора Александрова, като не скри оптимистичната си настройка. Ананиева определи новия ансамбъл като уникален.

"Ансамбълът е уникален! Страшно много ми харесаха! За този период играха много силно. Композициите са различни, с много рисковани елементи, а момичетата играят с емоция, артистично и с много лекота изпълняват рисковете и трудностите. Също така, лекотата, с която играят много ми харесва. Преходите от елемент в елемент, преминаването в различни фигури е много добре. Разбира се, има какво още да се работи, но това, което видях ме изпълва с оптимизъм“, започна Ананиева, цитирана на страницата на Федерацията в една от социалните мрежи.

„Весела е свършила много работа. Никога не съм се съмнявала в нейните възможности и не случайно я поканих за мой помощник преди Олимпиадата. С Михаела ще са отличен тандем. Поздравявам Илиана за привличането на професионалисти, които ще работят за танцувалността и артистичността на момичетата - Елица и Маргарита. Вижда се веднага къде са пипнали детайлите. Личи много и работата на Гоча. Изобщо, много ми харесаха и мисля, че ако се работи така, ги очаква голямо бъдеще! Аз съм оптимист и спокойна за него!", завърши Ананиева.