Нисе Зауерланд: Догодина Тервел ще се бие за европейската титла

Съсобственикът на отбор „Зауерланд“ - Нисе Зауерланд поясни, че след победата си в София Тервел Пулев има съвсем малко стъпки да извърви, преди да стигне до бой за европейската титла в полутежка категория.

На гала вечерта в Арена Армеец Тервел разби поляка Якуб Войчик с нокаут в третия рунд, като мачът беше предвиден за 6 рунда.

Тервел Пулев смаза от бой неориентиран поляк в София

„Мисля, че беше доста добър мач. Страхотен нокаут. Добро решение на рефера да спре мача в третия рунд. Тервел продължава безапелационно напред“, заяви Нисе Зауерланд, който държи отбора заедно с брат си Кале.

„Следващият му мач трябва да бъде в 8 рунда. След това ще получи ранкинг от Европейския боксов съюз. В началото на следващата година той може да стигне до бой за европейската титла.“

Тервел: Рано е за мачове като на брат ми

Германецът също така отчете огромното значение на двубоя между Кубрат Пулев и Кевин Джонсън, където победата е изключително важна за българина.

„Кевин Джонсън идва да спечели срещу Кубрат. Има талант в него. Кубрат не бива да се подхлъзва. Утре има голям мач между Джошуа и Кличко, а Кубрат ще се бие срещу победителя от този мач. Заложени са милиони евро“, каза Нисе Зауерланд.

профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
Бокс Кубрат Пулев 2017 Тервел Пулев

Други спортове