Спасителите в Хималаите не се предават. Въпреки, че се очакваше днес акцията по издирването на алпиниста Боян Петров да приключи, търсенето продължава. Приятелите на Боян все още са в Хималаите, а жената до него още вярва, че има шанс.

„Днес групата слиза от кемп 1 до базов лагер. Утре ще е хубав ден и се реши да се използва за наблюдение. Ако пращате хубава енергия, пращайте за слънчево време”, каза Кирил Петков от спасителния екип на Боян Петров.

За слънчево време се моли и жената до Боян Петров. В нея още гори лъч надежда, пише NOVA.

В сряда се решава изходът на спасителната операция за Боян Петров

„С това търсене ми я дават и аз съм се хванала за нея. Сега проверяват странични места, където се предполага, че могат да намерят нещо”, казва Радослава Ненова, жената на Боян.

Не иска да мисли за края на акцията и какво ще се случи след това. „Това ще реши китайският екип, до кога искат да продължи това търсене, ще решат те”,казва Радослава.

Тя признава, че й е все по-трудно да се надява на щастлив финал, но хилядите хора, които й пишат или споделят свои моменти с Боян, поддържат вярата жива.

„Всички страшно искат той да се върне някаква лавина от хора, които се молят денонощно за него.Много хора обичат Боян! Дори не се е налагало да моля някого да отделят от времето си, сами идват и предлагат помощ. Институциите, приятелите, дори непознати хора се включваха, дори не искам да ги изреждам, за да не остане някой неспоменат. Очаквах, че ще има подкрепа, но това наистина е огромна подкрепа”, разказва жената.

Все пак признава, че може би вече е победна от планината. „Ако е загинал, искам да остане в планината. Самият той това иска, сигурно и планината го иска”, твърди тя.

Радослава знае, че ако мъжът й не се върне, някой ден със сина им ще застанат в подножието на Шиша Пангма. „Мисля, че това ще е много личен и силен момент с малкия да отидем в планината на базовия лагер, да се разходим наоколо”, казва тя.