Със седем медала се завърнаха българските гимнастички от турнира по художествена гимнастика от сериите Гран При в руската столица Москва и от съпътстващия международен турнир.

Отличията завоюваха ансамбълът на България за жени и представителките ни в индивидуалната надпревара - Боряна Калейн и Ерика Зафирова.

Ансамбълът е състав Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Елена Бинева и Теодора Александрова, с треньор Весела Димитрова и помощник-треньор Михаела Маевска, завърши на второ място в многобоя, а на финалите взе златото на финала на пет обръча и сребро на три топки и две въжета.

17-годишната Боряна Калейн завърши 10-а в многобоя, а по-късно взе пълен комплект отличия на финалите на отделните уреди. Българката стана шампионка на топка, взе сребро на обръч и бронз на лента. Калейн не игра само на финала на бухалки.

„За нас беше много важно да си покажем композициите и да бъдат харесани от публика и съдии. Ще работим много, за да постигнем перфектно изиграване на съчетанията. Радваме се, че успяхме да покажем съчетанията в доста приличен вид и се харесаха и на специалистите, и на публиката”, споделиха момичетата от ансамбъла ни по художествена гимнастика.

„Много съм щастлива от резултата. Не съм имала притеснения и бях уверена в себе си”, добави Боряна Калейн.