Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева коментира емоциите след седемте медала на грациите ни на Гран При на Москва. Гимнастичките ни завоюваха и два златни медала - Боряна Калейн завърши на първото място на финалите на топка при индивидуалистките, а ансамбълът спечели златото на финалите на пет обръча.

Прекрасно! Боряна Калейн със златен медал, отнесе конкуренцията в Москва

„Най-щастлива съм за медалите на Боряна Калейн. Тя беше като една кралица на терена. По време на състезанието и самите руски коментатори не скриха удивлението си и от нея, и от ансамбъла. Отзивът е невероятен”, коментира пред „Здравей, България” Раева.

"Случи се нещо, което не се е случвало досега. Нашите момичета с три груби грешки взеха златен медал. Положихме изключително усилия да имаме много сложни композиции, които биха могли да се изпълнят от много малко гимнастички в света”, допълни Раева.

Браво! Злато за ансамбъла на финала на обръчи в Москва

„За мен най-важното беше да променя мисленето на треньори и състезатели в правилната посока. Държавата в момента се грижи страшно много за нас, получаваме много сериозни финанси, но това стана постфактум. За да стигнем до това, минахме през много тежък период, за да докажем, че работим и постигаме успехи”, каза още президентът на Българската федерация по художествена гимнастика.