Главният мениджър на индивидуалните гимнастички от националния отбор на България Бранимира Маркова обясни грешките на своите възпитанички с напрежението от първото контролно пред публика.

„Смятам, че са в по-добра форма, отколкото можаха да го покажат тук. Допуснаха много грешки, за които съжалявам и смятам, че трябва да отработим. От Боряна Калейн и Ерика Зафирова съм много доволна, защото те заминават за първото състезание от Гран При в Москва в края на тази седмица. Невяна Владинова започва да се възстановява, така че не съм толкова притеснена. Контузия – случва се. Надявам се да се върне за Световната купа в София, но няма да прибързваме, ще се консултираме с лекари. Нейната основна цел през тази година е Световното първенство.“

„Не съм поставила цели пред Боряна Калейн за Москва, това ще бъде дебют за нея на състезание от този ранг. Надявам се да срещнем най-голямата конкуренция. Катрин Тасева все още не е в най-добрата си форма, предвидила съм я за второто Гран При, което ще се проведе в Киев в средата на март. Много е наситен спортният календар за нас в момента, очаквам добро представяне от всички и в Москва, и в Будапеща. За девойките на квалификацията за МОИ смятам, че могат да се класират сред първите шест“, завърши Бранимира Маркова.