Боряна Калейн показа най-стабилна игра и спечели контролното състезание на националния отбор по художествена гимнастика при индивидуалистките. То бе проведено в тренировъчната зала "Арена Армеец" пред възторжени зрители. Калейн изигра по много добър начин три от съчетанията си, като допусна грешки само при последното изиграване - на лента, когато в залата се появи течение, пречещо на движението на този уред.

Второто място зае Катрин Тасева, трета се нареди Ерика Зафирова, четвърта е Петя Борисова, а от основния състав на индивидуалното-жени участие не взе единствено контузената лидерка на тима ни Невяна Владинова. Тя присъства в залата и съвсем скоро ще поднови тренировки, но няма да се бърза с пускането на Невяна по състезания, преди травмата на глезена да отшуми напълно. Контузията е получена по време на лагера на Спортпалас, където тя е стъпила накриво. Това е втората травма за Невяна от началото на годината, след като излекува тази на коляното.

На контролното състезание взеха участие и състезателките от разширения състав на националния отбор-жени - Галатея Герова, Йоана Николова, Марина Иванова и Боряна Писова.

Като цяло националките в индивидуалното допуснаха някои грешки в отделните си съчетания.

Боряна Калейн и Ерика Зафирова заминават за Москва, където през уикенда първата ще участва в първото Гран При за годината, а втората - в съпътстващия международен турнир.

В руската столица вече са и девойките старша възраст Татяна Воложанина и Анна Келман, които ще се опитат да спечелят едната възможна квота за България от 18-те налични за Европа за Младежките олимпийски игри през есента в Буенос Айрес. В случай, че сторят това, то квотата не е поименна и за МОИ може да замине тази от девойките, която по преценка на щаба е в най-добро състояние преди Игрите.

Този уикенд натоварената програма за грациите ни от националния отбор се попълва от участие в международен турнир в Будапеща. За там ще заминат жените Петя Борисова и Галатея Герова, както и девойките Елизабет Йовчева и Вероника Любчова.