Двукратната олимпийска шампионка - Мария Гроздева се срещна с ученици и преподаватели от професионалната гимназия "Ген. Владимир Заимов" в Сопот. На срещата присъства и генералният секретар на БОК, Белчо Горанов, който е възпитаник на гимназията.

Пред препълнената зала, олимпийската ни шампионка разказа за първите си стъпки в спорта, за трудностите през които е преминала, както и за радостта от многобройните си победи. Тя прикани учениците да имат свои цели, да бъдат постоянни в тяхното преследване и да не се отказват пред трудностите.

Генералният секретар на БОК разказа, колко дисциплинирана и целеустремена е Мария по време на Олимпийски игри. При откриване на срещата, директорката на гимназията, инж. Катя Адърска представи спортните успехи на нашата изтъкната спортистка.

Мария Гроздева отговори на многобройните въпроси на учениците и, разбира се, бяха направени много снимки.

В гимназията се полагат големи грижи за насърчаване на спортните занимания сред учениците. Години наред волейболният отбор момчета е сред най-добрите в страната. Гимназията се гордее и с постиженията във вдигането на тежести на свои възпитаници, както и с националните си състезатели по планинско колоездене.

Срещата е част от програмата на БОК за популяризиране на олимпийските ценности и идеали сред учащите се, както и насърчаването на спортните занимания в училище./БТА