Голямата шампионка по спортна стрелба Мария Гроздева е отново е в залата за тренировки броени дни след като спечели квота за седма Олимпиада. На 8-и май в Русе пък в нейна чест, че бъде открито стрелбище за шампиони.

„Няма за съжаление време за почивка, защото много скоро идва и другата Световна купа в Мюнхен. Не можем да отидем неподготвени Много често се шегувам, че щанги много не вдигам, но с този показалеца вдигам по половин тон на ден“, сподели Мария Гроздева за „Здравей, България“ по NOVA.

„Обикновено по-добрият вариант е да не гледаш класирането. Някой път се изкушавам. Понякога с периферно зрение го виждаш. Много по-добре е да не знаеш в момента къде си в класирането и какво се случва в момента. Най-малкото отклоняване на вниманието те разконцентрира. Трябва да внимаваш за тези няколко секунди да си направиш нещата както трябва. Случвало ми се е на някой изстрел да премигна. Много по-добре е да не мигам толкова често, за да не пропусна момента”, коментира още Мария Гроздева и добави:

„Наистина сега тази победа и медал, ми е може би най-ценният от всички световни купи. Изключително силно беше състезанието в Пекин. Понякога се случват и чудеса – на финала изобщо не усетих кога минаха изстрелите. Явно адреналинът беше толкова покачен, че изобщо не усетих нито умора в рамото, нито да ми тече бавно състезанието. Не направих операция, защото 40 дни не трябва да вдигам пистолета. Трябват ми два месеца, за да тръгна на състезания.“

„Това е изключителен успех. Интересното е, че тя взе квота с първо място и резултат, за който не мога да се сетя да е имало за влизане във финала. Това е много важно. Не сме го очаквали в интерес на истината“, заяви на свой ред треньорът Валери Григоров.

„От 11-годишна съм започнала. Иска ми се нещо по-различно. Много ми се иска и аз да разбера какво ще правя. Нямам никаква идея, но искам да съм дейна и ангажирана. Това, че няма да имам ангажимент към нищо, това ще ме убие. Пожелавам си да сме живи и здрави, а за другото – златен медал. Дори не мога да си го помисля. Не е невъзможно, но по-добре да правим нещата, които зависят от нас. Само с мечти и пожелания мисля, че няма да стане“, завърши голямата ни шампионка.