Олимпийската шампионка Мария Гроздева постигна пореден уникален успех. Състезателката ни по спортна стрелба си осигури квота за седми път за най-големия спортен форум – Олимпиадата. В интервю за NOVA именитата ни спортистка не успя да скрие радостта си от невероятното постижение.

Мария Гроздева завоюва световната купа в дисциплината 25 метра спортен пистолет в Пекин, Китай, а с това и квота за 7 път.

Страхотно постижение на Мария Гроздева, спечели 7-ма олимпийска квота

„Много сме щастливи, невероятен успех, предвид високите резултати и силния финал с много силни участнички в него. Поздравихме се, много се зарадвахме, защото състезанието беше много силно. В дългогодишната си кариера не съм имала такова състезание, финал на Световна купа да се затвори на 586 точки. Това е нещо уникално. Всички резултати са много високи. Не започнах много добре, но ме спаси това, че не се интересувах от резултатите. Останали сме три, после две, накрая разбрах, че съм повела с една точка и сме много близо по резултати. През цялото време си мислех, че феновете в залата са повече за другите, но се оказа, че всички бяха много въодушевени от представянето ми”, сподели Мария Гроздева за "Здравей, България" по NOVA.

“Много е рано да се говори за самата Олимпиада. Само с желание не става. Трябва доста труд, изключвам годините си, но травмите, предвид и моята задълбочаваща се контузия в рамото, правя много трудни тренировки. Дано да успея да се съхраня физически и психически за Олимпиадата. На мен животът ми е преминал в стрелба”, завърши Мария Гроздева, която ще участва на Игрите в Токио догодина.