Майката на сребърната ни медалистка в скока на височина от европейското по лека атлетика Мирела Демирева – Валя Демирева сподели емоциите си след шампионата в Берлин.

„Не, не бях подготвена за нейната тактика. Питах я дали се е консултирала с треньора си и тя отвърна, че просто му е казала, че отива да скача на 2 метра. Винаги, когато тренираш състезател, ти го тренираш, така че да може да е сам на пистата и да взима решения. Страхотен риск предприе тя. Много се вълнувах. После пак прескочи 2.02 м. Мирела каза, че само е усещала, че изпуска медала, тя не гледа конкурентките”, коментира Валя Демирева, която е треньор по лека атлетика.

„Да, и на стадиона, и извън него Мирела една и съща. Сама решава всичко. Още като се роди, като проходи, само като виждах как опитаваше да тича и знаех, че ще стане спортистка. Но не съм я натискала да спортува. Аз спортувах още, когато тя изваше с мен на лагери, нямаше кой да я гледа. Но всичко беше като на игра, стана от самосебе си”, разказа Валя Демирева в студиото на „Здравей, България” по NOVA.

„Тя казва, че от нищо не се е отказала. Обича да живее по този начин. Много емоционална е, но гледа я прикрива тази емоционалност. Изобщо не приема съвети. Аз никога не съм я тренирала. Много добре знаех, че родител не бива да тренира детето. Винаги застава на страната на детето си, особен когато не си в тази област, не е добре”, коментира още майката на Мирела Демирева и добави:

„Има много спортисти, които са се провалили. Но мисля, че Мирела ще просперира, защото знае какво иска. Според мен най-вече зависи от самите спортисти. Стадион „Берое” е добър, в София няма такава писта, но сега ни обещаха, че ще оправят „Академик”.”