Ново сребро от голям шампионат за най-добрата българка в скока на височина! Мирела Демирева завоюва второто място на Европейското първенство в Берлин и прибави ново ценно отличие във визитката си след среброто от Олимпийските игри в Рио преди две години. 

Тя успя да преодолее гросмайсторската височина от 200 см от третия опит, с което успя да се нареди втора в крайното класиране. Пред нея остана единствено фаворитката Мария Ласицкене, която преодоля същата летва, но направи по-малко грешки по пътя към нея. 

Въпросните 200 см са изравнен личен рекорд за Демирева, която преодоля тази височина и по-рано през този сезон. Тя направи много силно състезание, но много малко не ѝ достигна да се добере и до златото. 

Мирела преодоля от първи опит 187 и 191 см, после направи една грешка на 194 см и тя се оказа решаваща да изпусне златото. След това скочи 200 см от третия опит и три пъти събори летвата на 204 см. 

Ласицкене преодоля от първи опит 187, 191 и 194 см, направи една грешка на 196, но успя да прескочи 2-та метра от втория опит. И след трите грешки на 204 см се оказа с достатъчно постижение за първото място. Трета се нареди германката Мари-Лорънс Юнгфлайш, която преодоля 196 см.