Спортувай, та спортувай! Спорт му е майката! С тази мантра живеем всеки ден, защото знаем, че колкото и елда и пъстърва да изядем, колкото и смутита със спанак да изпием, без спорт сме почти загубени. И, щем – не щем, ставаме и си занасяме телата до фитнеса, басейна или кварталната поляна, и го спортуваме този спорт, за да имаме тонус и енергия да правим всичко останало.

Това, което обаче мотивационните мантри за спорта не ви казват, е, че само със спорт не става. Трябва си и възстановяване, и почивка, така че да произведете ново количество енергия, и утре пак да имате сили да идете на тази поляна да търчите в кръг.

Повечето хора сигурно са забелязали, че когато стане дума за спорт, веднага става дума и за... магнезий. Спортът и магнезият са свързани вовеки не заради нещо друго, а защото без второто първото не би било възможно. Това фантастично вещество, този естествен енергиен материал, играе жизненоважна роля в поддържането на мускулния тонус и в мускулната производителност.

biolectra

Всеки, който спортува редовно, знае, че магнезият е ключов за възстановяването и производството на енергия. Особено в период на тежки физически натоварвания и стрес тялото изхвърля магнезия от тялото с невероятна скорост, и тогава суплементирането с магнезий е още по-важно – в противен случай рискуваме здравето ни да пострада сериозно, а умората да е толкова тежка, че да не можем да изпълзим от леглото.

Потенето, горещината, тежките серии във фитнеса, дългите маратони, всекидневният стрес – всичко това е достатъчно, за да ви докара крампи, лошо настроение, раздразнителност и тревожност – и това са само част от съпътстващите „ефекти“ от липсата на магнезий. Към това добавете и лошите хранителни навици, водата, която е изключително бедна на минерали, и ето ви един добре опакован дефицит на магнезий.

biolectra

И ако смятате, че само с подходяща храна ще успеете да решите проблема, то много се лъжете. Разбира се, че храните, богати на магнезий, са добре дошли в менюто ви, но няма моркови, целина, бадеми, орехи и глухарчета (и всички останали храни, богати на минерала), които да възстановят нивата на магнезий в кръвта ви в нормални стойности. За тази цел си трябва суплементиране с добавки, и то не какви да е, а добавки, които гарантират високо съдържание на магнезиеви йони, които след това организма ни да усвои бързо и лесно.

За спортуващите хора това условие е изключително важно, защото дори с един прием могат да се справят с крампите, умората и нарушенията в съня. Точно такива са новите ефервесцентни таблетки Biolectra 243 Фортисимум, които осигуряват най-високо съдържание на свободни йони в една таблетка, помагат сипмтомите да отшумят бързо и осигуряват висока бионаличност през цялото денонощие. Необходими са ви 1-2 таблетки на 24 часа, за да третирате адекватно дефицита на магнезий в организма си, като продължителността на употреба зависи от степента на дефицита - повечето хора сами разбират кога тялото им е възстановено и отпочинало и вече може да се справи самичко със стреса и натоварванията.

Така че, ако днес ви предстои поредната тежка тренировка, а нямате сили да се вдигнете от този стол, да нарамите сака и да идете да клякате в залата – ами, ударете един магнезий, утре – пак, и сами ще видите как силите отново ще се върнат в изтощеното ви тяло. А мантрата оттук нататък ще е не „Спорт му е майката“, а „Магнезий му е майката!“