Бившата ни национална състезателка на троен скок Мария Димитрова и съпругът й Васко Наумов са били пребити на околовръстното шосе в София, пише bgathletic.com.

Трима агресивни мъже са ги били с метални палки, след скандал вчера следобед. В съобщението се казва, че автомобилът на тримата нападатели многократно изпреварвал и засичал колата на Васко и Мария и за да предотврати по-сериозен инцидент той натиснал клаксона.

Това предизвикало гнева на мъжете, които им препречили пътя и нападнали Наумов с метални палки, веднага след като излязъл от колата. Апашите били в черни дрехи носели и пистолети.

Случката обаче била заснета с мобилен телефон от Мария Димитрова, която също била ударена няколко пъти, след като опитала да защити съпруга си.

Васко Наумов разказа пред Нова телевиция, че още с първия удар са му избити три зъба и сцепени устните. Има наранявания и по ръката.

Късно снощи четиримата нападатели, между 25 и 46 г., да били арестувани. Става ясно, че са криминално проявени и задържани за 72 часа.

Според Нова телевизия нападателите са били охрана на Иво Борисов-Ториното, близък до Златомир Иванов-Баретата. Адвокат на Иванов обаче твърди, че Баретата няма нищо общо с биячите. 

По непотвърдена информация един от нападателите е от Пазарджик и се е занимавал с кикбокс.

Този случай накара главния прокурор Сотир Цацаров да свика спешно заседание утре с главния секретар на МВР и директора на ГД “Охранителна полиция“ – МВР за  вземане на незабавни мерки за осъществяване на засилен контрол за опазване на обществения ред и осъществяването на охранителната дейност в страната, информира Софийска районна прокуратура.

Мария Димитрова

източник: atletikabg.com

Мария Димитрова бе една от водещите ни състезателки на троен скок, участвала е на няколко европейски и световни първенства и на олимпийски игри.

След прекратяване на атлетическата си кариера, се занимаваше с конна езда. Омъжена е за бившия атлет Васко Наумов, който се състезаваше на скок дължина. Двамата имат дете и държат фитнес-зала до бившия хотел „Кемпински” в София.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS