Професионалният ни боксьор Кубрат Пулев даде откровено интервю пред Нова телевизия и предаването „Събуди се“, в което говори за ситуацията в България, за политиците, какво би направил в случай на война и за личните си планове извън спорта. Пулев в момента е на подготовка на високопланинската база на Белмекен, където представители на популярна немска медия изкачиха заедно с него „Зъбчето“. 

„Чест му прави на човека от немската телевизия, че дойде до България. Премръзна човекът. Падаше, ставаше, изобщо сериозно преживяване имаше. И вашата работа на журналистите не е лесна“, коментира Кубрат Пулев.

„Моите колеги се радват, че са на такова място и могат да се докоснат до такава красива природа като нашата“, продължи Кобрата по повод съотборниците му от „Зауерланд“, който тренират с него в България.

„Аз се чувствам към 19-20 години. Още съм в пубертета. Гледам година за година. Важно е какво предстои. С тези бежанци, както върви света може и трета Световна война да има“, каза още Кубрат Пулев.

Попитан за ситуацията в Германия, боксьорът сподели: „Не съм толкова навътре в нещата, но определено го има този проблем с бежанците, както навсякъде. Но нека да мислим за нас. Ние сме много по-нуждаещи се. Не смятам, че нещата потъмняват. Ние като нация, като народ трябва да си извървим пътя. Трябва да знаем, че нещата няма да се случат за ден – два, нито за година-две. Трява това да узрее в главата ни - от най-елементарните до най-сериозните неща.“

По темата за последните скандали в държавата Кобрата коментира: „Не искам да влизам в детайли, но много от нещата в държавата не функционират. Хората ги мързи, на повечето места си пият кафе, пушат си цигарки и това е. Никой не си дава зор, всички ги мързи и викат защо така. Един народ без ясни и точни праила, без закони няма как. Ако ги няма тези неща, ние сме просто едно племе.“ 

„Например за КАТ. Елате в Германия, вижте за какво става въпрос и го направете. Или не искат, или не могат. Ако не могат или не искат да оставят на някой, който може. Трябват млади и нахъсани хора“, категоричен е професионалният боксьор.

„Когато питам шеф на дадена институция вдигат рамене, мотаят се. А трябват хора с хъс, с неугасващо желание за работа. Хора, които искат да се борят, а не да бягат“, каза още Пулев.

„Аз съм си в България. В Германия се боксирам, защото там има такава възможност. Доколкото мога пренасям нещата и тук, както виждате. С каквото мога, аз прославям България и се радвам, когато в България дадено нещо е добре. Каквото мога аз правя. Единственият път за нас е хората да бъдат по-будни, по-умни. Трябва да узрее в главите ни всичко това. Българинът не трябва да чака неволята или че г-н Бойко Борисов ще оправи нещата или ще дойде някой по-добър да ни оправи. Да забравят, че могат да разчитат на някой“, коментира още Кубрат Пулев и продължи:

„Хората трябва да разерат, че това е бъдещето. Политиците ги е страх единствено от народа. Те си гласят нещата така, че да им е добре. А всеки си мълчи, със свалени гащи. И нормално е всеки като мине ще те такова.“

„Естествено, че искам да променя нещата, но за съжаление нямам такава възможност. В момента съм активен спортист, но милея за България и ме е яд, когато виждам такива теща. Ние с нищо не сме по-лоши и не сме по-назад като цяло, но за съжаление седим и много си мълчим. Но да се внимава, когато ходят на протест, да не е продиктувано от даден интерес - личен или нещо друго“, каза Кубрат Пулев и добави:

„Тука не става въпрос да ме яхнат. Мене няма как да ме яхнат, защото аз съм човек, който говори искрено и от сърце, и милея за тази държава и народ. Няма как да ме яхнат. Когато е в интерес за държаваа, тогава е и в мой интерес.“

Попитан дали иска децата му да растат в България, Кобрата каза: „Защо не. Естествено, че бих искал децата ми да израстнат тук. Надявам се тези неща да се оправят и вярвам, че всичко това да се промени. Трябват млади, умни, образовани хора ,с желание за работа и такива хора трябва да се назначават на отговорни постове. А не закърнели хора, които още от соца са си хванали една система.“

„При така стеклите се обстоятелства, не е лошо да има кратка военна служба. Има много хора, които нямат понятие от повечето неща. За съжаление. Така са просто възпитавани. Смятам, че не е лошо. Но по-важното е, че ако има война, аз ще съм един от хората, които са най-напред. Дори нещо да се случи с мен, за мен ще е чест да дам живота си за България“, категоричен бе Кубрат Пулев.

„За съжаление не съм добър пример за българския прираст, но смятам, че в близко бъдеще защо не“, отговори Пулев на въпрос, дали мисли за деца. „По принцип знаете, че аз не бързам, но пък трябва някой път да се натисне газта. Когато е истински мъж и е глава на семейството, естествено че от мъжа зависят нещата. Не може да си сменяме ролите и да искаме всичко да е наред. Донякъде и еманципацията е виновна. Жените искат, искат. То трябва да има някаква граница. Сменят си ролите и не са на правилното място. Жената трябва да бъде красива, нежна, да слуша мъжа, да го съветва, да го напътства, но не и да лае повече от него“, завърши в свой стил Кубрат Пулев.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS