Хегемонът в тежка категория Антъни Джошуа играе по два мача на година, за да запази висок фенския интерес към себе си. И промоутърът му Еди Хърн разкри какви са плановете му за предстоящата 2019 г. От тях става ясно, че мач между AJ и българската звезда на професионалния бокс Кубрат Пулев няма да има. 

Кобрата е задължителен претендент за световната титла на британеца във версия IBF. Но програмата му е съвсем различна, а в нея се вмести съвсем неочаквано име, което също е човек на Хърн - Олександър Усик. Украинецът планира от догодина да се пренесе в тежка категория, а до евентуален мач с Джошуа ще има два други двубоя. 

"Няма просто да хвърля Олександър на Антъни, той трябва да има два други мача преди това. Иначе календарът на Джошуа зависи от това дали ще има мач с Дионтей Уайлдър, но по принцип изглежда изготвен. Ако няма мач с американеца, отиваме на вариант с Дилиан Уайт през април. За целта Уайт трябва да победи Дерек Чисора на 22 декември."

"След това планираме вторият му мач за годината да е с Усик. За Олександър ще е огромно, огромно предизвикателство да срещне Антъни, защото той е много подвижен, докато Усик има по-големи шансове срещу по-тромавите боксьори в категорията. Но мач между двамата ще е много интересн и касов, така че работим за осъществяването му догодина", заяви Хърн пред Sky Sports. 

Освен всичко, промоутърът на Антъни Джошуа иска да му организира и мач с Джарел Милър, преди евентуално да помисли за защитата на титлата в IBF срещу Кобрата. Така че плановете за такъв мач може да се отложат дори за края на 2020 г., ако не и за по-късно.