Министърът на младежта и спорта Красен Кралев сподели, че усеща лишенията и болката на българските спортисти, които правят ежедневни жертви в името на това да се развиват и да носят слава на България. Освен това той отправи послания към всички наши атлети за 2021 година, пожелавайки им най-вече да са здрави и да вярват повече в своите възможности.

„Аз знам на какви лишения са подложени нашите спортисти. Знам колко много страдат, когато получат контузия или се разболеят и това ги лиши от възможността да докажат това на което са способни на голямо състезание", заяви Кралев.

„Знам какво е години наред да тренираш и най-важното състезание да се отложи по някаква причина. Тези неща съм ги преживявал в моята кариера няколко пъти. За това искам да им пожелая да бъдат здрави. Когато са здрави, те ще могат да се изявяват. Ще имат шанс за изява. Когато имат шанс за това, ако са концентрирани, те ще успеят. Аз съм убеден, че те се готвят правилно. Имаме потенциал, имаме възможности, за това им пожелавам да бъдат здрави и да сбъднат мечтите си. Трябва да имат малко по-голямо самочувствие. В много пъти това е ключово за успеха. Нека вярват повече в собствените си сили и възможности. Убеден съм, че ще имаме повече поводи за успехи през следващата година на олимпийските игри и на ниво световни и европейски първенства", допълни още той пред националното радио.