Доста приятно звучащ план за мач на Кубрат Пулев през следващата седмица имат неговите промоутъри от Зауерланд.

Според един от шефовете Кале Зауерланд, съвсем скоро българинът ще бъде обявен за №1 в ранглистата, което ще го направи и официален претендент за световната титла.

За нея в началото на следващата година ще се срещнат Антъни Джошуа и Владимир Кличко, а целта на Зауерланд е след това Кобрата да се бие с победителя от двамата.

"Искахме да бъдем официални претенденти за титлата, а не доброволни", така Зауерланд обясни и причината за провала в преговорите за мач между Пулев и Джошуа още тази година.

"Няколко дни ни делят от официалното обявяване на това Кубрат да бъде номер 1 в ранглистата. Според мен това ще се случи преди 3 декември. Затова галавечерта ще стане още по-важна. Кубрат ще рискува всичко. Кръстихме галавечерта „Нощта на шампионите“, защото Пулев е европейски, а Питър е бивш световен. Реално шоуто трябва да се казва "Казино Роял", понеже Кубрат рискува. Знаете в тежка категория един удар може да промени всичко, а Самюел Питър е доказал, че може да го направи."

"Смятам, че през март или април ще бъде организиран двубой между Джошуа и Кличко. Ние ще искаме да се бием с победителя от този мач. Реално Пулев, ако стане официален претендент, трябва да се боксира с Антъни. Но в случая с Владимир има нещо като обединителен двубой. Отсега планираме голяма галавечер на футболен стадион през лятото. Можем да направим на нея мача. Винаги сме искали Кубрат да се бие с най-добрия. Битката между Кличко и Джошуа ще покаже кой е той в момента", допълни Кале Зауерланд пред "България днес".

Още по темата:

Кобрата към Питър: Трети декември! Ела, мойто момче

Анализ: Пулев е добър, но не велик

Силни подгряващи двубои на боксовото шоу в София